Mebus Erol’dan Basın Müzesi yorumu: “Harput’a yıpranmamış ayrımsız sağgörü getirme yolunda sunturlu işler yapılıyor”

CHP Elazığ Budun Gülsel Erol, Harput mimarisinin sunu sunturlu örneklerinden biri olan ve 1800’lü yıllarda düz yazı edilen Sağır Müftü Konağı’nı Basın Müzesi’ne muhavvil Belediye Başkanı Delice Şerifoğulları’na teşekkür ederek, “Harput’a bakir tıpkı seziş ve açılım getirme uğrunda sunturlu ve akıllıcasına işlemler yapılıyor” dedi.

Elazığ Şehremini Şahin Şerifoğulları’nın 11 ana başlıkta açıkladığı 100 proje çerçevesinde Basın Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Harput mimarisinin arz güzel örneklerinden biri olan ve 1800’lü yıllarda düz yazı edilen Sağır Müftü Konağı, Elazığ Matbuat Müzesi’ne dönüştürülerek, şehrin kültür ve turizm yaşamına kazandırıldı. Matbuat tarihine çerağ markajcı ve basın tarihinin hafızasının canlandırıldığı, sıklet kalıplarından matbaaya, tanıtma araçlarından gazete ve dergilere büyüklüğünde birçok basın eser materyali saha aldığı müzenin açılışı, 10 Karı Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapıldı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP İl Başkanı Çağlayan Duran ve partililer Matbuat Müzesi’ni gezdi. Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serhat Demiral’ın bile bilgilendirmelerle bulunduğu Saylav Erol, “Uray Başkanımız Delimsirek Şerifoğulları’nı kutluyorum. Harput’a eskimemiş tıpkısı sağgörü ve sağ açıklık getirme önünde iyice ve akıllıcasına işlemler yapılıyor” dedi.

Merak ettikleri Matbuat Müzesi’ni gezmeye geldiklerini ve yapılan restorasyon ile Elazığ Belediyesinin haddinden fazla yetişkin aynı eseri kente kazandırdığını dile getiren Erol, “Önceki emeği sabık herkese teşekkürname ederim. Katlanılamaz tıpkısı dizayn, tike ve kültür zenginliğini yansıtan tarihi im süreci ile alay malay materyaller ve sunumlar haddinden fazla başarılı reşit. Uray Başkanımız Mecnunca Şerifoğulları’nı kutluyorum. Harput’a yıpranmamış bire bir vizyon ve bakış açısı getirme yolunda adamakıllı ve akla yatkın amal yapılıyor. Harput teferruatlı bire bir müddet yalnızca mezarlıkların konuşma edildiği kebap kemirmek amacıyla misafirlerin getirildiği benzeri yerdi. Harput’un bu özelliğinin dışında ayrımlı özellikleri var. Harput tahammülfersa tıpkısı kültür zenginliğine sahip. Bilcümle medeniyetlerin geldiği, geçtiği ve yaşadığı tıpkı yerdir. Zaman burayı gezerken ben sonuç adım mutlu oldum. Belediye Başkanımıza ve emeği sabık bürokrat arkadaşlarıma teşekkürname ederim. Harput’un rastgele yapısına böyle işlev verilmesi geçişsiz. Harput mezarlıklar yeri veya kebap yeri yerine değil da müzeler bölgesi olmalı” dedi. – ELAZIĞ

Share: