Kâm Partisi’nde Temel Karamollaoğlu’na rakip çıktı! Prof. Dr. Mete Gündoğan adaylığını açıkladı

Saadet Partisi, 30 Teşrinievvel tarihinde 8. Niteliksiz Nazik Kongreye gideceğini açıkladı. Partiden yapılan açıklamada, “81 ilden organizasyon mensuplarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremiz, ‘Seçimlere ve İktidara Hazırlık’ çalışmalarımızı taçlandıracağımız benzeri kurultay olacaktır” denildi.

Bu gelişmenin ardından partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu’na tıpkı rakip imdi. Kâin genel başkan Esas Karamollaoğlu’ndan sonra iktisatçı Prof Dr. Mete Gündoğan da namzetlik açıklamasında bulundu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Prof Dr. Mete Gündoğan toplumsal medya hesabından genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Gündoğan, “Kâm Partimizin 30 Ekim 2022 Alım Satım haset gerçekleştireceği 8. Olağan Şişman Kongresi’nde Genel Başbuğ adayıyım.” diye şunları söyledi:

“Milli Görüş’ün genişlik iri partisi olan Zenginlik Partisi’nin, dış baskılarla ve anti demokratik tıpkısı şekilde kapatılmasından bu yana tahminî 25 yıl geçti. Yaşananları ayn önüne aldığımızda, teşkilatın seçkin şeye karşın dosdoğru ayakta durması ve iddiasını sürdürebilmesi balaban tıpkı başarıdır. Bilcümle menfilik ve sıkıntılara rağmen namuslu olduğu çizgide çalışmalarına ısrarla devam fail kadrolar en başarılı kadrolardır.

Prof. Dr. Mete Gündoğan

“KİMSEYİ DIŞLAMADAN KONREYE GİDECEĞİZ”

Bu bağlamda, değme sıkıntıya yahut kusurlu anlamaya yöre kötülemek için tabanda veya teşkilatlarda yönlü tıpkı iş yapılmayacaktır. Hiç kimseyi dışlamadan, kınamadan, ötekileştirmeden görelik ve çekinmek, irtibat ve beraberlik içerisinde kongreye gideceğiz. Kâin grup ve teşkilatlarla çalışacağız. Benzeri kardeşler topluluğu olarak, umde ve prensiplerimiz ile sorunu sıfır herkesle kucaklaşacağız. Hep beraber Yeni Tıpkısı Acun kuracağız inşallah. Tek kimseyi kınamak yok. Hiç kimseyi dışlamak bulunmayan. Tek kimsede kusur özlemek namevcut. On Paralık kimseye alın sert ve anif tevessül etmek namevcut. Evvelden yaşananlardan ufuk tek kimsenin yaptıkların yüzüne aksetmek bulunmayan. Allah bilcümle inananları affetsin. O, merhametlilerin en merhametlisi. Bize sakıt görev, kardeşlerimizle kucaklaşıp aramızdaki görelik ve saygıyı yeniden yapı etmektir.

“BAŞARABİLECEĞİMİZE ISTEKLE İNANIYORUM”

Ülkemiz içre ve dışında yaşanan gelişmeler ortada. Seçme madde herkesin gözü uğrunda oluyor. uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Eğer bizler, kâin kadrolar ve bina ile bu angajman ve beraberliği üretim edebilirsek zaman partimiz erte Türkiye’mizi derler toplar ayağa kaldırırız. Etkili benzeri cesamet namına. içeride ve dışarıda tabiiyet ve kardeşliğin yani barışın teminatı oluruz. Bunu başarabileceğimize ilgiyle inanıyorum. Teşkilatlarımızın ferasetine güveniyorum. Kongremizin hayırlara açacak olmasını diliyor, hepinizi Tanrı’a güç ediyorum. Selâm, birlik ve saygılarımla…”

PROF. DR. METE GÜNDOĞAN KİMDİR?

Gündoğan, 1963 yılında Balıkesir’de doğdu. İlköğretim ve Ortaöğretim tahsilini Ayvalık ilçesinde tamamladı. Dokuz Ilkgüz Üniversitesi’nde Lisans çalışmasını bitirdikten sonra Orta Doğu Beceri Üniversitesi’nde Yüksek Lisans çalışmasına başladı. Çabuk aşamasında British Council’den nail olduğu bursu kullanmak amacıyla İngiltere’ye gitti. Cranfield Teknoloji Enstitüsü’nde Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında Erdemli Lisans (1990) çalışmalarını tamamladı. Doktora’sını (1995) esasen İngiltere’dahi, Cranfield Üniversitesi Sanayi ve Istihsal Sistemleri Mühendisliği alanında yaptı. Doçentliğini 2000 yılında aldı. Balıkesir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi (yarı zamanlı), Polis Akademisi (nısıf zamanlı) ve Arsıulusal Saraybosna Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi’nde çalıştı.

Akademik çalışmalarının birlikte Dr.Gündoğan, Türkiye Ilmî ve Teknolojik Araştırı Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma ve Ihya Planlaması Müdürlüğü’nde araştırı mühendisi ve benzeri süre bile müdür adına görev aldı. Çap Planlama Teşkilatı’nda (DPT) Veri ve Uygulayım Bilimi Se törü uzmanı, Başbakanlık Başmüşavirliği ve TBMM’birlikte müşavir görevlerinde bulundu. Milli Düzenlilik Müesses Genel Sekreterliği’nde açılan 20nci Bölüm Amme Diplomasisi Kursunu tamamladı. Türlü uran çalışmaları ve tecrübeleri çerçevesinde, Akıncı F-16 Tayyare Fabrikası’nda (TAI) Nitelik Inanca Sistemleri Başmühendisi olarak çalıştı.

Avrupa Ford Motor Fabrikalarında (Köln- Almanya, Genk- Belçika, Valencia- İspanya, Bordeaux- Fransa ve Dagenham-İngiltere) “Elektronik Beyin Destekli Bakım Idare Sistemi” projesinde mühendis namına çalıştı. Özel sektörde üst düzem idarecilik ve danışmanlık birlikte eden Dr. Gündoğan, Balkanlarda ve ülkemizde özelleştirmeden alınan bir nice fabrikanın devreye alınması projelerini gerçekleştirdi.Evli ve dört yavru babası olan Prof. Dr. Gündoğan İngilizce ve Fransızcanın birlikte kısıtlanmış derecelerde Felemenkçe, Boşnakça ve Arapça bilmektedir.”

Share: