Elazığlılar, annesinin cenazesini kabul etmediği zihnî engelli Zühal’in mezarına karanfil bıraktı

Kayseri’bile, ciddi zihinsel mânialı yerine dünyaya gelen Sekendiz G (12)., tıpkı müddet sonra Erzurum’a götürüldü. Satürn, Erzurum’daki kademe kapanınca bile 2 sene ilk Elazığ’daki bakımevine nakledildi. Tagaddi sorunu nedeniyle, bodur müddet kaldığı bakımevinden hususi hastaneye sevk edilen Zühal’in, midesinden PEG (Hatır duvarından mideye şişman yerleştirilmesi) yöntemiyle beslenmesine devam edildi. İki yıldır entübe halde otama gören Sekendiz, esbak çevrim yaşamını yitirdi. İletişime geçilen, kızıyla tıpkı adı taşıyan annesi Sekendiz G., cenazeyi kabul etmedi. Bunun üzerine morgdan alınan cenaze, güzeşte, Çağdaş Mezarlık’ta görevlilerce kılınan cenaze namazının arkası sıra toprağa verildi.

“BİR ABLA KENDISINE GELDİM”

Lise ve üniversite öğrencileri ile Halk Ermiş Ekin Terbiye ve Teavün Derneği üyeleri, Zühal G.’nin mezarını ziyaret ederek, Kuran-ı Verimli okudu. Edilen duaların ardından Zühal G.’nin mezarına karanfil bırakıldı. Üniversite öğrencisi Selin Ergün “Benim birlikte ağabeyim Serebral Palsi hastası. Bu kardeşimin dahi tıpkısı durumunu gördüm ve aynı baci adına buraya geldim. Bu kardeşimizin de ölümü beni sarstı ve o yüzden buraya geldim. Rabbim mekanını cennet etsin inşallah. O filhakika tıpkısı ferişte. Mekanı behişt olsun” dedi.

“ELAZIĞ NAMINA SAHİPSİZ BIRAKMADIK”

Ortaöğretim öğrencisi Emirhan Bozulmamış ise “Yetim ve kimsesiz kardeşimizin mezarını ziyarete geldik. Tanrı yağmur eylesin. Kuran- Eli Açık okuduk. Karanfilimizi bıraktık. Elazığ adına sahipsiz bırakmadık. Mekanı behişt olsun” diyerek konuştu. Lise öğrencilerinden Ahmet Orion ise Elazığlılar kendisine Satürn G.yi yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Kuran-ı Kerim okuduk, karanfil bıraktık. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

“KİMSESİZ VE YETİM”

Halk Muazzez Kültür Eğitim Bilimi ve Teavün Derneği Başkanı Saygınlık Şahin “Kimsesiz ve babasız olduğunu öğrendiğimiz kardeşimize zaman hocamız eşliğinde Kuran-ı Verimli okutup dualar ettik. Bu kardeşimize ehil çıktık. Kendisinin mekanının cennet olmasını diliyoruz. Allah yağmur eylesin diyoruz. Elazığlılar adına değme ahit kimsesiz kardeşlerimizin yanı sıra olduk, olmaya birlikte devam edeceğiz” dedi.

Share: