Eskişehir’de Park Görevlilerine Mesleki Yeterlilik Sınavı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iştiraki KENTAŞ bünyesinde görev eden ilişkin ve ana yol park yeri görevlileri, aldıkları eğitim sonrası Emek Bakanlığı Mesleki Sürücü Belgesi Kurumu tarafından planlı kılgılı ve yazılı sınavlara katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bakım kalitesini ve yurttaş memnuniyeti tezyit etmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda park sektörünün öncülerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK ve UGETAM ile Park Yeri İşletmecileri Derneği vasıtasıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iştiraki KENTAŞ bünyesinde görev eden bütün 75 park yeri görevlisine müteveccih ‘Ulusal Mesleksel Ustalık’ terbiye ve sınavları yapılıyor.

Eskişehir’de hizmet kalitesinin artırılmasını hedefleyen çalışmada İSPARK ve UGETAM marifetiyle personele önceki yerine mesleksel ustalık eğitimleri veriliyor. Park Yeri görevlilerinin olasılı karşılaşacağı buut ve olayların de değerlendirildiği eğitimlerin ardından personel ilgilendiren konularda sınavlara tabi tutuluyor. Alıcı ile anahtar altına alınan süreçte personel tek tek hem kılgısal hem yazılı sınava girerken, liyakatli olanlara Himmet Bakanlığı Mesleki Ustalık Kurumu marifetiyle ‘Mesleki Uzluk Belgesi’ verilerek kullanılmamış kimlik kartları düzenleniyor.

KENTAŞ yetkilileri, yetişek, uygulamalı ve yazılı sınavın gerçekleştiği neşelilik kapsamında göreve yeni başlayan personeller için eylül ayında da çalışmanın yapılacağını kaydetti.

Share: