Depremzede çocuklar atlı sağaltım ile yaşadıklarının etkisinden uzaklaştırılıyor

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin arkası sıra aileleriyle Giresun’a mevrut çocukların süvari terapi ile depremin travmatik etkisinden uzaklaşmaları hedefleniyor.

Giresun Bilgisizlik ve Spor Müdürlüğünce depremin füru üzerindeki etkilerini gidermek için sportif ve kültürel organizasyonlar düzenleniyor.

Depremzede çocuklara kentte elektrik gösteren atlı spor kulübünün desteğiyle terapi imkanı bile sunuluyor.

Giresun Bilgisizlik Merkezi Müdürü Barbaros Ahmet Görgülü, AA muhabirine, depremlerin öğün açtığı yaraların bilcümle gelişigüzel sarılacağını söyledi.

Görgülü, zelzele bölgesinden aileleri ile Giresun’a gelerek sıkıntılı, konukevi, otel ve evlere yerleştirilen çocuklara yönelik, afetlerin oluşturduğu olumsuzlukların aşılmasını mizan hesabına etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Faaliyetler çerçevesinde çocukların atlarla buluşturulması fikrinin ortaya çıktığını anlatan Münevver, iletişime geçtikleri Bulancak ilçesindeki atlı spor kulübünden müspet geri dolaşma aldıklarını anlatım etti.

Aydın, çocukların iki gündür kulüpte faaliyetlere katıldığını dile getirerek “İlk etapta 200’ün üzerinde çocuğumuzun atlı terapi görmesini hedefliyoruz.” dedi.

Spor kulübü yetkililerine sağladıkları destek dolayısıyla teşekkürname eden Entelektüel, “Amacımız, depremden etkilenen kardeşlerimizi az buçuk olsun dinlendirmek, elan adamakıllı devir geçirmelerini hatırlamak, yüzlerini güldürmek. Muktezi planlamalarımızı yapıyoruz, gruplar halinde çocuklarımızı atlarla buluşturuyoruz.” diyerek konuştu.

“Depremzede çocuklarımıza atlı sağaltım ile arkalamak istedik”

Atlı spor kulübünün müdürü Özdemir Bozatlıoğlu çocuklara müteveccih talebi seve seve akseptans ettiklerini söyledi.

Bozatlıoğlu, süvari terapinin yüzlerce yıldır uygulandığını ve bilimsel adına bile kabul edildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Çocuklarla atlar beyninde çokça hususi rabıta kuruluyor. Ata binen çocukların özgüveni artmakta, motivasyonunu güçlenmektedir. Ilgi dağınıklığının giderilmesinde da yavaş yararı var. Tığ de depremzede çocuklarımıza süvari tedavi ile arkalamak istedik.”

Gruplar halinde kulübe gelen füru, eğitmenler nezdinde at binerek dörtköşe ara geçiriyor.

Share: