Yolculuk Parkı olaylarına ilişkin yandaş grubu Çarşı mensuplarının yargılandığı davaya devam edildi

Yolculuk Parkı olaylarına ilgilendiren aralarında Beşiktaş yandaş grubu Çarşı üyelerinin dahi bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına bitmeme edildi.

İstanbul 13. Sakil Mahkemesi’ndeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, geçmiş celse alınan mesafe karar gereği, bazı monitör kanallarından maksut, dönemin Başvekillik Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne müteveccih gerçekleştirilen eylemlere ilgilendiren almaç ve görüntü kayıtlarının dosyaya girdiğini açıkladı.

Bunun üzerine meze kayran sanıklar ve avukatları, bu görüntülerin kendilerine verilmesini temenni ederek, inceledikten sonraları savunma yapacaklarını bildirme ettiler.

Mahkeme heyeti, dosyaya giren görüntülerin taraflara verilerek beyanlarını hazırlamaları amacıyla süre verdi.

Dönemin Başvekâlet Dolmabahçe Mücahede Ofisi’ne müteveccih gerçekleştirilen eylemlere ilişkin almaç ve fon kayıtlarını göndermeyen basın yayın kuruluşlarına baştan alfabe yazılmasına karar veren gök bilimi, duruşmayı erteledi.

Çarşı davasının geçmişi

Seyahat Parkı olaylarına ait aralarında Beşiktaş yandaş grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 sanığa, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye imtihan etmek”, “Toplantı ve Eylem Yürüyüşleri Kanunu’na mugayeret”, “yıldırı örgütü kurma veya düzen ile örgüte unsur olma” suçlarından verilen beraat kararları, Yargıtay marifetiyle bozulmuştu.

Bozma ilamında İstanbul 30. Vahim Ceza Mahkemesindeki Yolculuk Parkı olaylarına ilişik dosya ile bu dosya beyninde hukuki ve fiili kontak bulunduğu belirtilerek, dosyaların birleştirilerek karar verilmesi istenmişti.

Dosyalar İstanbul 13 Yavaş Ukubet Mahkemesinde birleşmişti

İstanbul 13. Kırıcı Ukubet Mahkemesi de 35 sanıkla ilişkin yaptığı yargılamada, Yargıtay 16. Ukubet Dairesinin tağyir ilamına uymuştu.

“15 Temmuz darbe girişimi” ve “Gezi Parkı olaylarına” ait Anadolu Kültür ATLATMAK Umumi Heyet Başkanı Osman Kavala ve firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ile Birey Dündar’ın de aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılamasını özne İstanbul 30. Okkalı Ukubet Mahkemesi, Çarşı mensuplarının üstelik aralarında bulunduğu 35 sanıklı davaya vekil İstanbul 13. Çetin Ukubet Mahkemesine alfabe yazarak, müdrike konusu eylemler açısından hukuki ve fiili birlik bulunduğu gerekçesiyle sevgili dosyalarının birleştirilmesine ait düşün sormuştu.

Bu mahkemenin organize üstüne muvafakat vermesinin peşi sıra sorun dosyaları, İstanbul 13. Kilolu Ceza Mahkemesinde birleştirilmişti.

Dosyalar yeniden ayrıldı

Davanın 21 Şubat’ta yapılan duruşmasında mahkeme heyeti, dosyada tutuklu sanık kalmaması, kamu sanıkların savunmalarının münfail olması ve Yargıtay ilamında araştırılması maksut hususların henüz güdük olmasını dikkate alarak 35 sanık yönünden tecezzi kararı vermişti.

Share: