Tekerli sandalyesiyle arkadaşlarına fiyaka analog oldu

Tekerli sandalyesiyle arkadaşlarına azamet emsal oldu

ISPARTA – Isparta Bedel Boylu ortaokulunda eğitim bilimi gören Muhammet Ermiş bedenî engelini yaptığı sosyal aktiviteler ile aşıyor.

Isparta Valör Boylu ortaokulunda eğitim gören 14 yaşındaki yüzde 99 bedensel engelli Muhammet Aziz Agun tekerlekli sandalyesini engel kendisine görmeyip okulda katıldığı faaliyetlerde arkadaşlarına nümayiş misil oluyor. Saz öğretmeninin sebebiyle bir nice müzik çalmayı öğrenen Muhammet Aziz tekerli sandalyesinde çaldığı gelişmemiş aleti ile tıpkı zamanda okulun müzik korosunda solistlik yapıyor. Çaldığı enstrümanlar ve katıldığı cerrahi müdahale yardımıyla okula katılmak üzere heyecanlandığını ve bahtiyar olduğunu tamlayan Muhammet Ermiş “Okula geldiğim evvel zamanlarda enstrüman öğretmenim sazı ve ufak tefek aletini çalmayı öğretti. Onun dışında ayrımlı saz aletleri da örtmek istiyorum. Şu zaman birçok kıvılcım öğrendim bunları çalınca hevesim artıyor ve okula mutlu geliyorum. ” dedi. Muhammet Muazzez büyüyünce basketçi ve müzisyen girmek istediğini dile getirdi.

Muhammet Eren’in okula önce geldiği zamanlarda müziğe olan ilgisini keşfeden Kıymet Boylu orta okulu müzik öğretmeni Emre İçöz ” Yalnız Ermiş için değil bilcümle özel gereksinime ihtiyacı olan öğrencilerin özel tıpkısı deste alanlarının olduğunu düşünüyorum ve bu alanlarının bu yaşlarda geliştirdiğimiz takdirde bu öğrencilerimizin gelecek süreçte kendilerini elan ferah rapor edebilecekleri bire bir psikolojik ortamın sağlanacağını düşünüyorum. O yüzden biz Muhammet Erenle bireysel çalışmalarımıza ağırlık verdik. Yetenekli olduğu üzere çabuk kavradı ailesi birlikte bu konuda müzahir yapısıyla namına adamakıllı tıpkısı enstürman tahsis etti. Fiziki şartlarına uygun bir çalgı tercihi yaptık. Muhammet Eren ufak tefek ile ekol orkestrasına nitelik kattı. Sesiyle ve enstrümanıyla bize yan vermekte ve misil göstermekte” şeklinde konuştu.

Okullarda her ne ayrımsız yönüyle dezavantajlı pozisyonda kâin öğrencilerin topluma kazandırılması ve farklı arkadaşları kabil okulu sahiplenmelerinin, yeteneklerinin en üst düzeyde geliştirilmesi üzere ceht gider ettiklerini dile getiren meslek müdürü Talha Terkin “Muhammet Eren okula ilk geldiği devir müziğe olan yeteneğini ayırt ettik ve İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğümüzden bu konuda istekte bulunduk onlarda sağolsunlar bizi kırmayıp okulumuzda tıpkı saz atölyesi kurulmasına şalter oldular. Sonrasında Ermiş’in müzikle kendisini elan ferah ifade etmeye başladığını ve periyot be zaman okula alın ilgisinin attığını gördük. Konuşmalarının devamında eğitimin hususi fertler üzerinde kim etkilerinden bahseden Terkin “Eğitim tek düze ayrımsız yapı konusunda inşa edilen aynı şey değil farklılıkları gözeten bireylerin bedensel, zihnî, bilişsel yönlerinin tamamını temel kayran yapıda olduğu üzere tığ bile bu çocuğumuzun de kendisini bildirme gür şekilde ifade etmesi için bir düz sağlamayı işlev aşina. Bu cins çocuklarımıza karşı özel tıpkı ilgimiz alakamız oluyor. Muhammet’in kendini bu şekilde anlatım etmesi okula karşı çokça güzel aynı aidiyet duygusu geliştirmesine dil oldu. arkadaşlarının onu imdi benimsemesine katkıda bulundu ve sunma önemlisi kendisini zer hissetmesine açacak oldu. Bu bizim için çokça balaban ayrımsız duyguydu bunu birlikte başardığımızı düşünüyorum. Hemen Muhammet Aziz üzere değil her yönüyle ayrımlı olan çocuklarımıza üstelik elimizden geldiğince onların gelişimine yardım sunacak hem fiziksel yassı hem dahi psikolojik benzeri ortam oluşturup gelişimsel açıdan en üst düzeye çıkarmaya çaba gösteriyoruz” dedi.

Share: