Osmaniye’de Aile Sahibi Tarafından Evden Çıkartılan Avrat ve Oğlu Parka Yerleşti

HISSE SENEDI DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’da aile sahibi eliyle evden çıkartılan familya, gidecek yerleri olmadığı üzere parka yerleşti. Oğlu ile gelişigüzel parkta yaşamaya başlayan Gülşen Talih, “Sokakta kaldım, eş sahibi tarafından sokağa atıldım. Şu anda gezecek, aynı özdek yapacak bir durumda değilim. Tasalı olmadan önceki çalışıyordum. Deminden rahatsızım, tansiyon hastasıyım. Astım, bronşit, soluk darlığım var, ayağımda tel kopması var ve fazla çalışamıyorum. Böyle kimi zaman merdiven temizliğine gidiyorum. O bile 130 lira. Bir ocak istiyorum, başımı sokacağım” dedi.

Osmaniye’de, eşini 10 sene önceki kaybeden ve Kurtuluş Mahallesi’nde oğlu ile güçlü 40 yaşındaki Gülşen Talih, bindirimli kirayı ödeyecek durumu olmadığı için zammı kabul etmeyince ev sahibi yoluyla evden çıkartıldı. Felek, oğluyla gelişigüzel Kurtuluş Parkı’na yerleşti.

“SOKAKTA KALDIM”

Gülşen Yıldız, şunları söyledi:

“Eşim, 10 sene olduğu memat edeli. Rahatsızım. Bire Bir oğlum var, okuyor. Hakeza icar icar geziyorum, durumum yok, yardım istiyorum Allah rızası üzere. Sokakta kaldım, familya sahibi yoluyla sokağa atıldım. Şu anda gezecek, tıpkı madde yapacak tıpkısı durumda değilim. Tasalı olmadan evvel çalışıyordum. Deminden rahatsızım, potansiyel farkı hastasıyım. Astım, bronşit, zaman darlığım var, ayağımda lif kopması var ve fazla çalışamıyorum. Hakeza bazı bazı merdiven temizliğine gidiyorum. O bile 130 liralık. Bire Bir familya istiyorum, başımı sokacağım.”

“SÜLALE SAHİBİ YÜZÜNDEN SOKAĞA ATILDIK “

Gülşen Baht’ın oğlu Pek Nasip ise şöyle konuştu:

“Şu anda okumam geçişsiz ama okula birlikte gidemiyorum. Bu süreçte benim elimden gelen tek öz yok. Ego hem okuyup hem çalışıyorum, temelli annem mağdur olmasın diye. Eşyalarımız hakeza sokakta. Yetkililerden, lütfen yani sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bizim kimseye gidecek bir şeyimiz namevcut, devletimizden vakit kaybetmeden arkalama istiyoruz. Familya sahibi yüzünden sokağa atıldık tığ. Şu anda gidecek hiçbir yerimiz namevcut bizim. Biz, sokakta kaldık şu anda. İki seneden beri ‘Geleceğim’ diyor ama kiraların arttığını bilince bizi da hissetmek istiyor ve tığ birlikte yüksek kira veremeyeceğimiz amacıyla sınırlanmış çıkmak zorunda kaldık. 700 lirayı normalde ödüyorduk. İşte sayrılarevi yapılınca, buralar kıymetlenince 2 bin 500 lira filan istiyor. Onu da filhakika veremeyeceğimizi biliyor, o yüzden ihata etmek istiyor.”

“BİRÇOK KİŞİ BU DURUMDA “

Ailenin eşyalarını parka haiz nakliyeci Mehmet Oğultarhan ise şunları söyledi:

“Sabah bize tıpkı telefon geldi, Mehmet Karayiğit diye niteleyerek benzeri arkadaşımızdan. Durumu sıfır benzeri ailenin evinin taşınacağını söylediler. Eve geldiğimizde, karı sahibinin kiracıyı evden attığını gördük. Evi yükledik, nereye taşınacağını sorduk. Sülale bulamadığını söyledi, parka gideceğini söyledi bize. Öz çabalarımızla eş bulmaya çalıştık, birkaç düzlük aradık, aile bulamadık. Şu anda gördüğünüz gibi karı, parka geldi. Yani biz elimizden geleni yapmaya çalıştık sülale için, tabii bu tıpkısı yere kadar, bizim gücümüz yetmiyor çıktı. Aileye destek bekliyoruz, yardımlarını bekliyoruz aileye herkesin. Yani şu tabloyu herkesin görmesini istiyoruz. Vakit Kaybetmeden bir can değil, bir nice kayırıcı bu şekilde.

“BU TABLODA ARTIK SÖYLEYECEK BİR MOLEKÜL NAMEVCUT”

Sürekli bu işi yaptığımız üzere, yani adamın kirası 500 iken 2-3 bin liraya çıktığını duyuyoruz, eş bulamıyorlar, zorlanıyorlar familya bulmakta. Yani buna bir hal istiyoruz, bu kiralara. Buraya bir sayrılarevi yapılıyor şu anda. Kiralar 500 lirayken şu an 3-4 bin liraya daha çok. Kiracılar alçak ya evden devamlı eş sahipleri çıkartıyorlar ve bu müdrike aktarılma içinde oluyor. Herif akşam geliyor, sabah karı boşalttırıyor. Yani anif güç, benzeri şekilde boşalttırıyorlar insanlara. Yani bu tabloda bundan sonra söyleyecek benzeri husus namevcut zaten, söylenecek son noktaya geldik.”

Share: