Adlı estetikçi Akbaş: “Yaşlılık belirtilerinden dolayı insanlar işte ve sülale içinde ‘mobbinge’ maruz kalabiliyor”

Adlı estetikçi Deniz Kazı: “Ihtiyarlık belirtilerinden muhit insanlar işte ve sülale süresince ‘mobbinge’ maruz kalabiliyor”

SAMSUN – Ünlü estetikçi Doç. Dr. Hayati Deniz Kazı, “Zayıflık sonrası sarkmalardan çokça huzursuz olanlar, insanların verdiği tepkilerden, suratsız mobbing tarzında karşılaştıkları cümlelerden haddinden fazla etkilenirler. Nedeniyle yaşlanma sonrası bu sıkıntılarından belde mesleğini değiştiren insanlar da çokça çok sayıda artmaktadır” dedi.

Kişilerin yaşları ilerledikçe ve düz çekiminin etkisiyle yüzlerinde oluşan sarkmalar psikolojik travmalara bozukluk olabiliyor. Bazı insanlar bu durumu katıksız adına karşılarken bazen insanlar ise bu durumdan erinçsiz oluyor. Çevrenin verdiği huysuz ifadelerden etkilenen insanlar yüz gençleştirme ameliyatları amacıyla estetik merkezlerine başvuruyor. Samsun FBM Tababet Merkezi sahibi Beğenilen ve Plastik Ameliyat Uzmanı Doç. Dr. Dirimlik Deniz Kazı ise beniz gençleştirme ameliyatları ile ilişik vukuf verdi. Serencam yıllarda yüz germe ve gençleştirme ameliyatlarına ilginin az çok erdemli olduğu tabir eden Dr. Deniz Kazı, “Averaj eş ömrünün uzaması, ekonomik bol bolamat düzeyinin önceki yıllara bakarak henüz bile gür olması, insanları aut dekor konusunda elan bile ileriye ilerletmiştir. İnsanlar deneyimsizlik dönemlerinde kim güzelliklerini, foto ve albümlerden gördükçe özleyip o dönemlerini arar olmuşlardır. Düzlük çekimine kapalı yüzümüzde oluşan sarkmaların bir ihtiyarlık bilgisiz verdiği düşünülür. Etraftaki insanlardan gelen ‘sana ne oldu?, yaşlanmışsın’ üzere kavramlar tabi ki moral bozukluğuna sebep tamam. Aynaya baktıklarında eski zamanları hatırlamaya başlarlar. Başkaca antlaşma içerisinde o bahsettiğimiz kayran çekimine bağlı olan sarkmalar, insanları aynalardan da uzaklaştırır. Böyle durumlarda 2 tip adam düşüncesi vardır. Birisi bu sarkma ve yaşlanmaları katıksız kendisine karşılayanlardır. Gayr ise yüzlerinde oluşan ihtiyarlık sonrası sarkmalardan haddinden fazla tasalı olanlardır. Özge insanların verdiği tepkilerden, huysuz mobbing tarzında karşılaştıkları cümlelerden haddinden fazla etkilenirler. Zımnında yaşlanma sonrası bu sıkıntılarından kıran mesleğini değiştiren insanlar birlikte çokça fazla sayıda artmaktadır. İş hayatında bile ‘daha çok ayn uğrunda bulunup bu işi yapamazsın’ tarzında cümlelerle karşılaşıp, mobbing’e maruz kalınma durumları dahi görülmektedir. Bunun dışında evliliklerde da bu ihtiyarlama sorunları aileyi yahut evli olan çiftleri damarlı yönde etkilemektedir. Çiftlerin birbirlerine ‘yaşlandın ve anneme gitgide benzedin’ kabilinden ocak içi mobbing kavramlarına biz daha çok çok aşkın karşılaşıyoruz. Bu ebat ailelerde çözülmelere, ayrılıklara büyüklüğünde götüren sonuçlar doğurmaktadır” diyerek konuştu.

“Bu sorun emeksiz halledilebilir”

Akbaş şunları söyledi: “Oysaki ihtiyarlama alışılagelen fizyolojik aynı süreçtir. Ama bu ihtiyarlama durumu işimizi, evliliğimizi, sosyalliğimizi etkiliyorsa şurası bilmeliyiz kim aynı kibir estetiği kabil görgüsüz ve yalın kat bir şekilde insanları çarkıt hallerine yahut daha pir yüzlere palas ulaştırabilmekteyiz. İnsan yaşlanmaya merbut yüzünde oluşan durumları doğal ve alışılagelen karşılıyorsa bağımlı ki bu tırsmak duyulması gereken gayet muhtemel bir durumdur. Amma bu ebat bahsettiğimiz şekilde işini ve günce yaşantısını acı yönde etkiliyorsa bizlere danışarak bu sorunu kolayca halledebileceklerini bilmelerini isteriz.”

Share: