Mânialı iki kızına hem analık hem atalık yapıyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde canlı 57 yaşındaki Sevinçli Pehlivan, zihinsel engelli 2 kızına bakıyor.

Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan iştirakçi emeklisi Mesut Güreşçi, teyzesinin kızı Leyla Pehlivan ile 35 sene önce evlendi.

Çiftin, iki çocukları oldu. Kızları Esra (32) ve İpek’in (25) doğduktan tıpkısı müddet sonradan zihnî mânialı olduğunu öğrenen Pehlivan çifti, detaylı süre evlatlarını tedavi yol açmak için uğraştı.

Yaklaşık iki sene geçmiş yaşadığı hastalık nedeni ile eşini kaybeden Güreşçi, iki kızının bakımını bile üstlendi.

Ev işleri eden, mânialı kızlarını cansiparane büyüten Pehlivan, yaşadığı zorluklara karşın kızlarına, annelerinin yokluğunu aratmadan dostça ve şefkatle bakmaya çalışıyor.

Pehlivan, AA muhabirine, hayatını kızlarına adadığını söyledi.

Çocuklarının seçme çeşit ihtiyacını karşıladığını, bakımlarını yaptığını tabir fail Pehlivan, “Çocuklarımla günümüz sunturlu geçiyor. Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonradan annelerinin mezarına gidiyoruz. Kızlarımı hem Allah’ın hem da annelerinin emaneti diyerek görüyorum. Sağlığım elverdiği sürece çocuklarıma bakacağım. Ayrımsız ata vazifesini göre yapmaya çalışıyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Kızlarının sakat olması nedeniyle çokça zorluklarla karşılaştığını anlatan Güreşçi, yaşadığı zorluklara rağmen Allah’a şükretmeye bitmeme ettiğini vurguladı.

“Kızlarım canımın parçası”

Ebeveynler için evlatlarının elzem olduğunu rapor eden Pehlivan, şunları aktardı:

“Çocuklarım eşimin emaneti. Eşimin baktığı kabil ben da bakıyorum. Ama kadının bakması bambaşka oluyor. Eş ne büyüklüğünde bakabilir, gücüm yettiği büyüklüğünde çocuklarıma bakmaya devam edeceğim. Kızlarım canımın parçası, hiçbir yere veremem.”

Pehlivan, kızlarının eğitimine de önem verdiğini, haftanın iki günü hususi yetişek ve rehabilitasyon merkezine gittiklerini sözlerine ekledi.

Share: