Ampute Ayak Topu Milli Takımı, son 16 turunda Meksika ile eşleşti

Ampute Futbol Milli Takımı, Acun Kupası A Grubu’ndaki akıbet maçında Haiti ile 1-1 berabere kaldı. Milliler, bu sonuçla grubunu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turunda B Grubu’nu ikinci sırada bitiren Meksika ile eşleşti.

Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Kupası A Grubu’ndaki 3’üncü maçında Haiti ile karşı karşıya geldi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Dinlenme Kampı ve Eğitim Bilimi Tesisleri’nde oynanan mücadeleye Kamer-yıldızlılar; Mert Nasip- Okan Şahiner, Eksiksizlik Güleş, Ömer Güleryüz, Cidal Kayaç, Muhammet Yeğen, İsmail korkmaz yedilisi ile artık.

Karşılaşmanın 15’inci dakikada misafir ekip Redondo’nun golüyle 1-0 öne geçti. Milliler, bu gole 23’üncü dakikada Eksiksizlik Güleş ile yanıt verdi ve mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda iki takımda girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve maç 1-1’lik skorla sona erdi. Bu sonuçla grubu ikinci tam bitiren milliler, akıbet 16 turunda B Grubu’nu 4 puanla ikinci sırada bütünleyen Meksika ile eşleşti. Sonuç 16 turu karşılaşması 5 Ekim Çarşamba günü saat 12.00’de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Dinlenme Kampı ve Terbiye Tesisleri’nde yüz yüze gelecek.

SON 16 TURUNA KÜSURAT ÜLKELER

Bugün oynanan maçlarla takım karşılaşmaları tamamlanırken, adını akıbet 16 turuna yazdıran ülkeler muhtemelen oldu. Gruplarını ilk 2 sırada tümleç; Türkiye, Haiti, Japonya, Meksika, Arjantin, Amerika Mürekkep Devletleri, İran, Brezilya, Polonya, Ermenistan, Angola ve İtalya’nın yanı sıra arz gür 4, 3’üncü olan Fas, Tanzanya, Kolombiya ve İngiltere serencam 16 turuna yükselmeyi başardı.

Gruplarda zaman oynanan maçlar ve alınan skorlar şöyle:

Özbekistan – Tanzanya: 0-2Meksika – Japonya: 0-2Kolombiya – Almanya: 3-0 Fransa – Liberya: 0-4Angola – İtalya: 7-0 Uruguay – Irak: 2-3Brezilya – İrlanda: 4-0İran – Fas: 0 – 0İngiltere – Arjantin: 2-3Amerika – Endonezya: 5-0

Polonya – İspanya: 0-3

Share: