Baran İstanbul’u köle aldı! İşte dar geneli hava şartları raporu

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü aracılığıyla yapılan akıbet değerlendirmelere bakarak: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlanmış, Marmara’nın şimal ve maşrık su, Karadeniz, (Eskişehir dış) İç Anadolu, Maşrık Akdeniz, Maşrık Rum ile Antalya, Gaziantep, Kilis, Batman ve Siirt çevrelerinin boğanak ve asuman patırtılı boğanak yağışlı geçeceği tutum ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, (Sinop dünya) Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Kırklareli’nin ibik kesimleri, Tokat ve Kayseri’nin doğu ilçeleri, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın gün batısı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Albeni sıcaklıklarının; şimal, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 rütbe altında, maşrık bölgelerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arada bir orta kuvvette, Marmara, Yıldız Iye kıyıları ile Sinop ve Samsun çevrelerinde şimalli yönlerden, Maşrık Akdeniz kıyıları ile Doğu Küçük Asya’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden akva (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın doğusu, (Sinop dünya) Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Kırklareli’nin yaka kesimleri, Tokat, Yozgat ve Kayseri’nin gün doğusu ilçeleri, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın gün batısı kesimlerinde evcil kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek menfi şartlara cebin (vehleten hâkim, taşkın, sebep, yağmur çabucak akva rüzgar vb.) dikkatli ve müdebbir olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BAD UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Şimal Iye kıyıları ile Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzeyli yönlerden, Şark Akdeniz kıyıları ile Gün Doğusu Rum’nun güneydoğusunda cenuplu yönlerden sağlam adına (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara alın titiz ve müdebbir olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlanmış, bölgenin kuzey ve gün doğusu çevrelerinin sağanak ve gök curcunalı sağanak yağışlı geçeceği tutum ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevreleri ile Kırklareli kıyılarında domestik kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; şimalli yönlerden akva (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı bulutlanmış geçeceği durum ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden sağlam (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, Maşrık Akdeniz ile Antalya çevrelerinin espaslı boğanak ve gök gürültülü bora yağışlı geçeceği adisyon ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Osmaniye, Hatay kıyıları, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş’ın mağrip ilçelerinde yerli sağlam olması bekleniyor. Rüzgarın; Gün Doğusu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden sağlam (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlanmış, Eskişehir dünya nahiye genelinin espaslı sağanak ve gök patırtılı bora yağışlı geçeceği aritmetik ediliyor. Yağışların; Sivas çevreleri ile Kayseri’nin şark ilçelerinde evcil kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, mıntıka genelinin fasılalı sağanak yağışlı geçeceği hesap ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzeybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve ŞARKI KARADENİZ

Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, havza genelinin fasılalı sağanak ve gök patırtılı boğanak yağışlı geçeceği anlayış ediliyor. Yağışların; Şark Karadeniz kıyıları, Samsun ve Kalabalık çevreleri ile Tokat’ın maşrık ilçelerinde evcil namına akva olması bekleniyor. Rüzgarın; Samsun çevrelerinde kuzeybatıdan sağlam (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ŞARK ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, nahiye genelinin aralıklı sağanak ve asuman patırtılı sağanak yağışlı geçeceği oranlama ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda cenuplu yönlerden akva (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Siirt, Gaziantep, Kilis ve Batman çevrelerinin boğanak ve gök patırtılı bora yağışlı geçeceği tutum ediliyor.



Share: