Cumhur Reisi Yardımcısı Oktay, Sivas’ta gençlerle buluştu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gençlere “Sizden beklediğimiz ulama, enerji sektöründe ve muvasala üzere celal yağız yollarında, gelgel yollarında, deniz yollarında. Imdi ati uzayda, birçok alanda uzayda. İletişim boyutu kendisine bile uzaya gidiyoruz elhak. Türkiye bu yarışta geri kalamaz. Burada size ihtiyacımız var.” dedi.

Oktay, Sivas ziyareti kapsamında Buruciye Medresesinde SELIM Parti’nin deneyimsizlik teşkilatlarından ve türlü sivil toplum kuruluşlarından gençlerle ayrımsız araya geldi.

Buradaki konuşmasında Sivas’ın güzel geçmişine ve tarihi mirasına dikkati çekici Oktay, gençlerin bu mirası geleceğe taşıyabilmesi için YANLIŞSIZ Parti’nin milletvekili seçilme yaşını 18’e indirdiğini söyledi.

Hem elverişsiz ortamında hem da güçlükle dışında gençleri bugünün ve geleceğin temsilcileri kendisine gördüklerini vurgulayan Oktay, “Zaman 2023 da geldi, 2053’ün bire bir şekilde vizyonunu oluşturuyoruz. Bütün gelişigüzel oluşturuyoruz ama onun gerçekleştirilmesini size emanet edeceğiz, emaneti sizde. Sonrasında dahi 2071 ile ilişik da tıpkı sonraki gençliğe, vizyonu oluştururken onun gerçekleştirilmesine birlikte siz çıktı önderlik edeceksiniz.” dedi.

Gençlerin neyi emanet aldıklarının farkında olmalarının son evre balaban olduğunu belirten Oktay, “Şişman ve faal Türkiye dediğimizde de bugün görüyorsunuz, benzeri liderimiz var, Recep Tayyip Erdoğan var, sağlıklı duran. Sizlerin o sarp duruşuyla, liderin beraberinde ve alay malay oluşunuzla o dik duruşu gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımızın elhak istese dahi dik durmama şansı yok, yapısında var, kavim olarak yapımızda var.” diyerek konuştu.

“Türkiye’nin gücünü dağıtmayı düşünüyorlarsa on paralık uğraşmaya çalışmasınlar”

Oktay, Şarki Akdeniz’dahi, hele yer yağı ve saf gazla hidrokarbon kaynaklarının bölgede mübarek miktarda olduğuyla ilişik verilerin paylaşılmasıyla daim birilerinin Akdeniz’i kaşıdığını dile getirerek, “Zahir bir tarafta Ermenistan’ı kullanıyorsa sair tarafta bile Yunan’ı kullanmaya çalışıyor. Bazı veya lacerem kullandığı kimsenin, makro değil. Türkiye’nin dikkatini ve Türkiye’nin gücünü dağıtmayı düşünüyorlarsa hiç uğraşmaya çalışmasınlar. Biz değil tıpkısı, değil iki, gerekirse 20 ayrı yerde, 200 ayrı yerde da bu mücadeleyi yılmadan veririz.” değerlendirmesinde bulundu.

Askeri anlamda hayat dolu olmanın savunma sanayinin dahi kıpırdak olmasını birlikte getirdiğini rapor fail Oktay, Türkiye’nin sonunda defans sanayinde dış satımcı konuma geldiğini belirtti.

Türkiye’nin sükse kazandığı alanlardaki ilerlemeye gençlerin ehil çıkması gerektiğini dile getiren Oktay, ülkenin enerji sektöründe kazandığı teknoloji sebebiyle özlük gaz ve petrolü aramaya başladığını vurguladı.

“Bunu siz başaracaksınız”

Oktay, erke sektöründe müteharrik personelin birlikte yetiştirilmeye başlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Gençlere ihtiyacımız var. Sizden beklediğimiz katkı, erke sektöründe ve erişim için kerem esmer yollarında, gelgel yollarında, deniz yollarında. Artık ati uzayda, birçok alanda uzayda. Hoppadak erişim boyutu kendisine dahi değil, iletişim boyutu yerine üstelik uzaya gidiyoruz filhakika. Türkiye bu yarışta anlayışsız kalamaz. Burada size ihtiyacımız var. Ekincilik, serian gördük aha. Pandemi alelacele arkasında Rusya ve Ukrayna kriziyle birlikte sonuç rütbe önemli bir sektör haline geldi. Az Daha defans sanayini geride bıraktı. Az Daha değil, defans sanayini geride bıraktı. Yer ufak bire bir tahıl olayını düşünün, değil mi? Hep dünyada kıtlık konuşuluyordu. Ne zamana büyüklüğünde? Türkiye devreye girip de Ukrayna’dan tahılı çıkarana büyüklüğünde, evvelden görülmediği büyüklüğünde. Nedeniyle ekincilik ve hayvancılığın memleketi olan Sivas’ta gençlerden buna birlikte ihtiyacımız var.”

Milli, manevi değerlerini anlayan, özümseyen ve bunu balkı edinen gençlere, Türkiye’nin bugününü ve geleceğini can edeceklerini belirten Oktay, “Bunu siz başaracaksınız. Benim haddizatında burada olmamın ihtimal esas sebeplerinden birisi bu.” dedi.

Share: