CHP’li Erol, Tunceli ve Bingöl’de depremle ilişik önleyici tedbirlerin alınmasını istedi

CHP Elazığ Mebus Gürsel Erol, uzmanların bölgedeki yıpranmamış fay hatları ile ilişik uyarılarına dikkati çekerek, 2020’deki Elazığ depreminden sonradan mensur edilen TOKİ evleri sebebiyle birçok can ve mal kaybı engellendiyse Tunceli’nin ve Bingöl’ün de kıyamet bölgesi kapsamına alınarak yasaklayıcı tedbirlerin alınmasını istedi.

Erol, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı telefon görüşmesi yaparak, Elazığ’ın kıyamet bölgesi zar edilmesi talebini ilettiklerini hatırlattı.

Elazığ’ın yer sarsıntısı sonrasında 50 bine mail göç aldığını, 11 diyar içerisinde ciddi hasarlı çatı sayısı itibarıyla altıncı tam olduğunu dile getiren Erol, şehrin 15 bin kullanılmamış konuta ihtiyacı olduğunu söyledi.

Elazığ’da 2020’bile yaşanan deprem sonrasında TOKİ’nin kısaca 25 bin bölük yaptığını dile getiren Erol, “Eğer 2020 yılında o yer sarsıntısı sonrası bu büyüklüğünde göz yapılmasaydı, önleyici tedbirler alınmasaydı, zaman biz bile Malatya, Adıyaman, Maraş, Hatay üzere haddinden fazla kırıcı benzeri tabloyla karşı karşıya kalabilirdik.” diyerek konuştu.

Bilim adamlarının bölgedeki eskimemiş kırık hatları ile ait uyarılarına dikkati çeken Erol, lacerem Elazığ’da önleyici tedbirler alınarak nesir edilen TOKİ evleri yardımıyla, birçok duygusal ve mal kaybı engellendiyse Tunceli’nin ve Bingöl’ün dahi afet bölgesi kapsamına alınarak eş tedbirlerin sağlanması gerektiğini belirtti.

Erol, benzeri riziko dümen anlayışının orada uygulanması gerektiğini anlatım etti.

Gürsel Erol, olası bire bir sarsıntı sürecinde Elazığ’ın bugünden lojistik merkezi car edilerek kesim müdürlüğü statüsünde değerlendirilmesini, AFAD, Kızılay ve İçişleri Bakanlığının ait birimlerinin burada yığılım yapmasını kâm etti.

Share: