masa topu antrenörü müezzinin eğitim verdiği öğrenciler mülk birincisi oldu

Kırşehir’birlikte masa tenisi antrenörlüğü birlikte eden ezancı Raif Çintaş, Kur’an-ı Cömert bellemek üzere camiye mevrut çocuklara alan topu eğitimi birlikte veriyor.

Öğrencilik yıllarından itibaren masa tenisine rabıta duyan forma Selgah Camisi Müezzini Raif Çintaş, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün açtığı kursu başarıyla tamamlayarak 8 sene önce çalıştırıcılık belgesi aldı.

Çintaş, Toyluk ve Spor Bakanlığı ile Din İşleri Başkanlığı gelişim birliğindeki “Camime üstelik Gidiyorum Sporumu da Yapıyorum” projesi kapsamında 2 sene önce camide masa tenisi kursu açılmasına öncülük etti.

Sayıları 60’ı aşan öğrencilerine Kur’an-ı Alicenap öğretmenin beraberinde caminin altındaki salonda masa topu eğitimi dahi veren Çintaş, çokça sayıda lisanslı sportmen yetiştirdi.

Çintaş’ın öğrencileri, İl Müftülüğü ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hisse senedi birliğinde kurulan Selgah Camisi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde Türkiye Masa Topu Federasyonunca planlı turnuvalarda minik kızlar ve erkeklerde mülk birinciliğine ulaştı.

Hedef Türkiye şampiyonluğu

Müezzin Raif Çintaş, AA muhabirine, kısaca 9 yıldır görev yaptığı camide masa tenisi sayesinde çocukları cami ile buluşturmayı amaçladığını söyledi.

Çocukların hem manevi değerlere hem dahi sportif etkinliklere çok ilgilendiren olduğunu vurgulayan Çintaş, şunları kaydetti:

“Pazartesi haset haricinde haftanın 6 haset çocuklarımıza masa topu kursu veriyoruz. Kursumuz yıl süresince devam ediyor. Yaz Kur’an kurslarında öğrenci sayısı ve masa tenisine bandaj henüz aşkın oluyor. Aheste tıpkısı rabıta var, daha fazlasını şimdilik alamıyoruz. Şu anda minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 60’ın üzerinde lisanslı masa tenisi öğrencimiz var. Bu yıl minik erkekler ve kızlarda memleket birincisi olduk. Emeğimizin karşılığını başarı namına alınca bu bize elan çok mutluluk veriyor.”

Hedeflerinin Türkiye genelinde başarı görmek olduğunu dile getiren Çintaş, “Kur’an kurslarına gelen çocuklarımızın da sportmen olabileceğini, camide de sporun yapılabildiğini yorumlamak istiyoruz. Allah izin verirse Türkiye şampiyonalarında birlikte liyakatli olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

“Hocamız bize ehil çıkıyor”

Öğrenci Halil Solak birlikte “Hocamız bize topluluk çıkıyor. Burada hem Kur’an-ı Kerim öğreniyorum hem da spor dalımı geliştiriyorum.” dedi.

İl Cahillik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Delicesine bile “İl Müftülüğümüzün destekleri, hocamızın yüksek motivasyonu, velilerimizin ilgisi ve destekleriyle masa tenisinde başarı sağlandı. İnşallah iş birliğimiz bitmeme edecek.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Mehmet Bitirim da camiye gelen çocuklara tıpkısı yandan manevi değerleri öğrettiklerini özge yandan birlikte ruhiyat ve bedensel gelişimlerine ulama sunduklarını anlattı.

Camide yaz Kur’an kursu ile başlayan hisse senedi birliğinin 12 taban yayıldığını rapor eden Zeki, Selgah Camisi’nde ayrımsız muvaffakiyet örneği yaşandığını sözlerine ekledi.

Share: