Zahmetli gedikli sanatıyla Eskişehir’e mahiyet katıyor

1998 yılında zahmetli olduktan sonraları Eskişehir’üstelik atölye açarak tabela, suret, karakalem, yağlı boya kadar tekniklerle sanatını icra fail emekli gedikli, Eskişehir’in ve çevre illerin sokaklarını çizimleriyle süslüyor.

Eskişehir’birlikte zihayat Zor Astsubay Hakkı Coşkun, çocukluğundan beri cemaat olduğu fotoğraf yeteneğini askerlikten mütekait olduktan sonraları üstelik icra etmeye devam ediyor.

Askeri yaşantısı boyunca gelgel üslerine, karargahlara, askeri yemekhanelere hususi ikaz levhaları, yazılar ve resimler fail Ateşin, emekli olduktan sonradan ise topluluk ve belediyelerin taleplerine uygun resimler birlikte yürütme ediyor. Üyesi olduğu Türkiye Zahmetli Astsubaylar Derneği’ne de özel çizimler fail Hakkı Ateşin resimlerinde alelumum doğadan esin aldığını söylüyor.

Taşbaşı’nda bulunan Atatürk portresinin yer çokça iştiyak gören eseri olduğunu belirten Ateşli, “Taşbaşı Kültür Merkezi’ne yaptığım Atatürk resmi, arz çok estetik eserlerimden birisi. Benim üzere dahi az çok hususi aynı eser; çünkü çokça özel tıpkısı kişinin resmini ona upuygun benzetebildim. Bunun dışında Taşbaşı’ndaki açıklık sokaklara da hususi çizimler yaptım. Yetkililer eliyle birlikte onaylandığı üzere bölüt kategorik adına sokakları renklendirebiliyorum.” dedi.

Yeteneğini elinden geldiğince paylaşmaya gönüllü olduğunu tamlayan Hakkı Ateşli, AA muhabirine, gençlere müşkülat karşısında havari olmaya çalıştığını anlatım ederek, şunları kaydetti:

“Bireysel adına müracaat özne gençler oluyor. Söz Gelişi güzeşte sene aynı kız öğrencimizi pir sanatlar lisesi sınavları üzere eğitmiştim. Yıl sonunda ise o kızımız liseyi kazanmıştı, bundan nazik benzeri mutluluk duydum. Kimi Vakit lise okuyan öğrenciler dahi geliyor, darülfünun sınavlarına davranmak üzere atölyemi bürümek istiyorlar. Onlara ilişkin vakit kaybetmeden bir tane bir kuralım var; benim yaptıklarımı imitasyon etmemelerini istiyorum. Onlara diyorum kim, ‘ne isterseniz yapın, fakat benim yaptıklarımı katiyen taklit etmeyin’ Bu benim yıllar geçmiş öğretmenlerimde öğrendiğim bire bir kuraldır, kendi hayatımda bile bunu uyguluyorum. Böylelikle benden çakmak isteyen öğrencilere çeşitli imkanlar ve eğitimler üstelik sağlıyorum. Anca kim atölyemi kullanan öğrencilerimden birisi resmi tıpkı kurumda grafiker yerine çalışıyor. Perspektifi, kompozisyon, gölgeleme gibi basit teknikleri öğretiyorum.”

Share: