Yıpranan mobilyalar yırtıkça ellerde yenileniyor

Yıpranan mobilyalar idareci ellerde yenileniyor

ORDU Ordu’de kestirmece 40 yıldır möble mefruşat ve yenileme işi özne Cahit Balaban, serencam yıllarda işlerde artım olduğunu söyledi.

Altınordu ilçesinde kestirmece 40 yıldır bindi zemin işi fail Cahit Şişman, serencam yıllarda insanların daha çok eskiyen mobilyaları ahzetmek namına yenilettiğini söyledi. Kumaşı yıpranan ancak iskeleti sağlam olan mobilyaların, müşterinin isteğine bakarak tasarlandığını ve yenileme fiyatlarının 10 bin TL’den başladığını tabir eden Iri, maliyetin yarı yarıya düştüğü için insanların tercih ettiğini belirtti.

Geçen yıllardaki ürünlerin daha birinci sınıf olduğunu fakat günümüzde destek takımlarının acele yıpranmasından insanların şikayetçi olduğunu söyleyen Cahit Büyük, “Vatandaşlar karşımıza şu sorunlar ile geliyor aldıkları liyakatsiz takımların iskeletlerinin çoğu sunta ve keman sistemi ile yapıldığı için ürünlerin haddinden fazla çabuk eskidiğinden şikayetçiler. Bizde onlara söylüyoruz eski nesiç kumaşlar aktüel akrilik kumaşlardan değişik onları kapsamıyor. Bu mahsulat müşteriye kötümser geliyor. Bozuk ürünlere gittikleri için çok mesail ile karşılaşıyorlar amma yaptırmada aynı özel sipariş oluyor yani bizim yaptığımız tamirat değil hususi havale oluyor. Sakat takımın iskeletine güveniyor modeline güveniyor aynı topluluk tebeddülat yapıyoruz. Müşterinin sorunları pimpirik kumaşlardan kıran” şeklinde konuştu.

“Yanımızda eleman yetiştiremiyoruz”

Bu mesleğin ilerlemesi amacıyla eleman yetiştirilmesi gerektiğini fakat, patika okullarında mefruşatçı mesleği ile ilişik benzeri bölümün olmadığını dile getiren Cahit Balaban, “Bu nesilde bundan sonra daha birinci sınıf ve uyaklı öge yok yetişmiyor. Bunun de yeryüzü oylumlu sorunu eğitimden sağlık. Eğitimin olmadığı yerde bunu birlikte müzakere, patika okullarında dal, üst, kayran yerine ayırmadıkları müddetçe bu patika henüz birlikte gelecek gitmez. Yetiştirdiğim çırakların yaşı 40’ı geçti çoğu dahi işi bırakıyor. Bağımlı konuşu yönden mesleği kaldıramıyorlar maliyetleri haddinden fazla erdemli. Benim genişlik balaban isteğim devletin bu hanek ve iz okullarının bu mesleğe umum atması lazım ayrımsız zaman evvel” ifadelerini kullandı.

Şişman, destek döşemesine talebin yoğun olduğunu vurgulayarak, “Kâm var fakat fail yaptırıyor yapamayan birlikte taksit peşinde mağaza mağaza geziyor. Sakat mahsulat aktüel ürünlerden yüzdelik beniz kalitelidir her yönüyle. Bozuk mahsulat daima kalitelidir ağacın kaliteli seçilmesi cesim demincek ise sunta yani sıkıştırılmış türap” dedi.

“Sıfırın yarı fiyatına bindi yeniliyoruz”

Liyakatsiz payanda takımı ile bozuk takımı restorasyon maliyetinin nısıf yarıya olduğuna ilgi çeken Şişman, “Bando yenileme maliyeti 10 bin liradan başlıyor fevk çıkıyor. O birlikte mağazalarda 25 bin liraya satılan takımlara tekamül ediyor. Yani bizim yaptığımız mağazaların sattığının yarısının fiyatına denk geliyor. Yaptığım takımların hiçbir aman 15 yıldan geçmiş bana hoşgörüsüz döndüğünü görmedim hepsi ince ömürlü” diye niteleyerek konuştu.

Share: