Trabzon’da 5 marazlı ahşa kafesi açılmadan koroner köprüleme edildi

Trabzon Cömert Cihan Ahşa Duygu ve Yaradılış Cerrahisi Yetişek ve Araştırı Hastanesi’ne başvuran 5 hastalanmış, döş kafesi açılmadan “minimum invazif koroner baypas” ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Trabzon’un birlikte kesim illerden da dilek gören hastanede, halk beyninde “can tahtası kesilmeden” diye niteleyerek anlatım edilen “minimum invazif koroner devre dışı” ameliyatı yapılmaya başlandı.

Yaklaşık 2 aylık süreçte 5 hastaya, sol bicik altından 7-8 santimetrelik kesilerle geçerli ustalık, yoğun bakımda ve hastanede yatış süresini azaltıyor, sonrasındaki konforu ve hayata dönüşü de kolaylaştırıyor.

Trabzon Ahi Evren Döş Duygu ve Huy Cerrahisi Yetişek ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kemal Teferruatlı, AA muhabirine, baypas ameliyatının, koroner atardamar hastalıklarında darlıklar, tıkanıklıklar olduğu ant gerçekleştirildiğini söyledi.

Baypas ameliyatlarının hanay halaskâr olduğunu vurgulayan Mufassal, “Bütün ameliyatlarda olduğu kadar ihtisas cerrahisinde üstelik daha tezyifkâr kesilerle bu ameliyatları ika çabası söz konusu. Daha Çok köprüleme ameliyatları de daha sıradan kesilerle yapılabiliyor.” dedi.

Ince, söz konusu ameliyatın yapılabilmesinin üstelik hususi malzeme ve maharet ile sınama gerektirdiğini meni ederek, “Biz da Ahi Âlem Bağır Duygu ve Yaradılış Cerrahisi Terbiye ve Araştırma Hastanesi yerine klinikteki hekimlerimizin çabaları ve bizlerin üstelik gayretiyle muktezi gereç altyapısını tamamladık. Mukteza deneme üzere de çalışmalarımızı yaptık.” diyerek konuştu.

Geçen ay bakımından bu ameliyatlara başladıklarını tamlayan Ince, “Şu anne kadar 5 hastamıza tutkun yöntemle operasyon yapıldı. Kâffesi birlikte gayet mebzul. Hastalarımızı şifalı şekilde taburcu ettik. Hastalarımız birlikte her an kalan yoğunlukta. Bu ameliyatları bitmeme ettirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

“Enfeksiyon, kanama daha beş altı ve işe çevrim elan yalınç”

Ameliyatları gerçekleştiren Doç. Dr. Nöbet Idareci ise Ahi Evren Sine Ihtisas ve Huy Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kurulduğu günden itibaren önsezi ve soy cerrahisinin hep bileşenlerini kudretli şekilde fail aynı şifahane olduğunu söyledi.

Şifahane kendisine okkalı bir altyapı ve tecrübeleri olduğunu vurgulayan Maharetli, şöyle devam etti:

“Bu anlamda bilcümle şifahane adına hem kardiyoloji hem duygu soy cerrahisi biriminde akıbet zamanlarda trend olmaya başlayan ve ülkemizde de çok mahdut yerlerde, belki birlikte 7-8 merkezde yapılan faaliyetler şeklinin tığ bile haddinden fazla dışında üstüne düşmek istemedik. Özlük şifahane altyapımızı, hikmet tecrübemizi buraya üstelik yansıttık. Âdeta, meme başı altından yapılan kısaca 7-8 santimetrelik kesilerle baypas ameliyatlarına başladık.”

Ateş Parçası, bahis konusu ameliyatın avantajlarına üstelik dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Ilımlı can tahtası kesilmediği üzere enfeksiyon, nezif elan beş altı ve işe dönme henüz görgüsüz. İlk baştaki ağrıyı saymazsak ağrı elan bir iki. Otomatikman hastalanmış servise çıktığı devir kolunu, bacağını, yatma şeklini başka hastalardan farklı yerine çokça daha başıboş şekilde yerine getirebiliyor. Hastaları ortalama 4-5 çağ içerisinde taburcu edebiliyoruz. Er işe dönem dahi cemiyet sağlığı ve ekonomisi anlamında yarar sağlıyor.”

“Asgari benzeri kesi ile tedavime kavuştum”

Giresun’dan mevrut 55 yaşındaki Izzet Civil, memleketinde, dal ağrısı nedeniyle gittiği hastanede yapılan tetkiklerin ardından namına baypas ameliyatı önerildiğini söyledi.

Bu konuda ‘Farklı bire bir yöntem var mı?’ diyerek araştırı yaptıklarını anlatan Civil, henüz bilahare Doç. Dr. Misil Idareci’ya ulaştıklarını ve bu yöntem karşı bilgelik aldığını belirtti.

Civil, çokça kıvançlı kaldığını ve sağlığına kavuştuğunu dile getirerek, “Teşekkür ederiz, ellerine keyif. Minimal tıpkısı kesi ile estetik yerine insanların göğsü yarılmadan haddinden fazla bayındır ve çabuk şekilde tedavime kavuştum. Sayrılarevi doktoruma, hep imkanları sağlayanlara teşekkürname ederim.” dedi.

Share: