Kadıköy’de Halkın Ekonomisi seminerleri başlıyor

Kadıköy’birlikte Halkın Ekonomisi seminer dizisi 21 Meyan Çarşamba günü saat 19.00’birlikte Kadıköy Akademi’bile başlıyor. Gelişigüzel hafta çarşamba günleri gerçekleşecek programın dersleri Prof. Dr. Ceyhun Elgin ve Prof. Dr. Abdullah Yalaman yoluyla verilecek.

Kadıköy Belediyesi’nin herkesin anne tutum ve mal kavramlarına bildik olmasını ulaşmak ve bu doğrultuda hem iktisadi kararları alırken hem da yurttaşlık görevlerini namına getirirken kazançlı gelişmeleri akilane ve kesin bire bir biçimde yorumlayabilmelerini icat etmek için düzenlediği Halkın Ekonomisi seminer dizisi 21 Çatlak Çarşamba günü başlıyor. Katılımcılar, “Enflasyon düşerken fiyatlar bozukluk çıkmaya devam ediyor? Baz etkisi nedir? Konuşu nema varsa, hastalık yoksullaşıyoruz? Türkiye ekonomisine hangi kurumlar hangi araçlarla yan veriyor? Finansal piyasalar zahir amal ve riskleri nelerdir?” kabilinden sorulara cevap bulacak. Kadıköy Belediyesi’nin şehir araştırmaları merkezi kendisine cıvıltı gösteren Kadıköy Yüksekokul’nin uzman ekibi yoluyla hazırlanan izlence gelişigüzel çarşamba haset saat 19.00 – 20.30 saatleri ortada toplam 4 öğüt olarak planlandı. Soylu Erki, finansal ve finansal okuryazarlığın geliştirilmesi hedefiyle başlayacak seminer dizisinin dersleri Prof. Dr. Ceyhun Garip ve Prof. Dr. Abdullah Yalaman tarafından verilecek.

Temel kazançlı kavramlar

Seminerin ilki Prof. Dr. Ceyhun Yabancı’in Temel Ekonomik Kavramlar adlı dersiyle başlayacak. Yabancı’in bildirme, kâm, maada arınmış yurtiçi hasıla, milli dirimlik, para şişkinliği, avarelik, kazançlı nema, kalkınma ve nema oranları gibi ana kavramlar üzerinde duracağı ve örneklerle bu kavramları açıklayacağı seminer 21 Aralık Çarşamba haset, saat 19.00’de.

Anne mali ve mali kavramlar

Bir ahir hafta Yabancı Temel Finansal ve Finansal Kavramlar başlıklı seminerinde nema, borsa, emre muharrer senet (arbitraj), Eurobond, mevduat, yüreklilik kabilinden anne mali kavramlar ve idrak, bütçe ve amme harcamaları kadar finansal kavramlar üstünde duracak.

Türkiye ekonomisi

Seminer dizisinin üçüncü dersi Türkiye Ekonomisi başlığıyla gerçekleşecek. Bu seminerde Ceyhun Elgin Türkiye ekonomisi karşı gücük tıpkı tarihî bilgi paylaşımının peşi sıra Türkiye’de bulunan ortamda ekonomiye alnaç veren kurumlar ve bu kurumların iktisat politikası yönetimindeki sorumluluklarını masaya yatıracak.

Finansal piyasalar

Program, Prof. Dr. Abdullah Yalaman’ın 11 Ocak Çarşamba haset yapacağı dersle kapanışını yapıyor. Mali Piyasalar: Servet, Güven ve Riziko Yönetimi başlığıyla gerçekleşecek derste Yalaman, mali piyasalara güdük tıpkısı methal yapıp, ayrımlı envestisman araçlarını değerlendirerek katılımcılara risk altında birikimlerini yönlendirebilecekleri finansal varlıklarla ilgili asıl bilgiler verecek ve alınması muhtemel kredilerin elbette belirlenmesi ve yönetilmesi gerektiği üstünde duracak.

Kontenjanla sadık seminere katılım üzere Kadıköy Akademi’nin web sayfasında düz düz murahhas formunu yetiştirmek yeterli.

Kadıköy Yüksekokul: Kadıköy’ün şehir araştırmaları merkezi

Kadıköy Yüksekokul, üniversitelerin ya da akademik iş yürütenlerin yerli yönetimle kuma yöntem geliştirmesine mahsus ihtiyaçtan hareketle Kadıköy Belediyesi marifetiyle kurulmuş bire bir kent araştırmaları merkezidir. Yerli yönetimler alanında oluşmuş birikimin daha birlikte zenginleştirilmesini ve kentlerin elan adil, özgürlükçü ve demokratik tıpkı yapıya kavuşmasını hedefleyen Akademi’nin iş yöntemi, ayrımlı disiplinlerden faydalanarak belediyenin çeşitli iş alanlarına dayalı bilimsel yöntemler ihya ve bu süreçleri raporlama esasına dayanıyor.

Prof. Dr. Ceyhun Elgin: 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra 2010 yılında ABD’üstelik vadi alan Minnesota Üniversitesi’nde esasen tutum alanında doktora diplomasını aldı. 2010 yılından bu yana ahenkli namına Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışmakta olup 2013 yılında doçent, 2019 yılında dahi profesör ünvanlarını aldı. Ayrımlı dönemlerde ABD’dahi Boston, Minnesota ve Columbia Üniversiteleri’nde ders vermiş, Amerikan Suret Bankası (FED), Acun Bankası ve IMF kadar kurumlara birlikte danışmanlıkta bulundu.

Prof. Dr. Abdullah Yalaman: 2003 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra Rum Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora diplomalarını sırasıyla 2005 ve 2008 yıllarında aldı. Muattal el altında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde finans profesörü olarak görev yapmakta olan Abdullah Yalaman ayrımsız zamanda Boğaziçi Üniversitesi CEE’de ve Avustralya Millî Üniversitesi CAMA’bile araştırmacı namına fariza yapmakta. İngiltere’dahi Cambridge Üniversitesi ve York Üniversitesi ile Avustralya’da Tazmanya Üniversitesi’nde mihman öğretim üyesi ve doktora sonrası araştırmacı kendisine bulundu.

Program ise şe şekilde;

21 Mabeyin Çarşamba: Ana Konuşu Kavramlar (Ceyhun Yabancı)

28 Çatlak Çarşamba: Asıl Finansal ve Finansal Kavramlar (Ceyhun Yabancı)

4 Karı Çarşamba: Türkiye Ekonomisi (Ceyhun Garip)

11 Aile Çarşamba: Finansal Piyasalar: Para, Yüreklilik ve Risk Yönetimi (Abdullah Yalaman) – İSTANBUL

Share: