Ahbap Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Meydaneri: Tığ, Çabucak Otağ Götürmüyoruz, Yanına Oyuncak birlikte Koyuyoruz.

Bilgelik: TAMER ARDIL ERŞİN – Almaç: FURKAN ERDEM

AHBAP Derneği, Hatay’da ikinci çadırkenti kuruyor. Depremin ilk gününden itibaren Hatay’birlikte yaptıkları çalışmaları anlatan AHBAP Derneği Umumi Heyet üyesi Yasin Meydaneri, “Biz, akşama kadar burayla uğraşıyoruz. Akşam Ezanı bile ara bulucu sıfır vatandaşlara, oba yükleyip sabaha kadar da onları dağıtıyoruz. Yani 24 saat vardiyalı şekilde gönüllülerimiz çalışıyorlar. Biz, takkadak otağ götürmüyoruz, yanına oyuncak üstelik koyuyoruz, azık koyuyoruz. Sadece sıska çerge değil… Beraberinde oyuncak makine versek da oradaki yavru bahtiyar oluyor” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki balaban depremin ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Depremin önce günüden itibaren vatandaşların ihtiyacını karşılayan AHBAP Derneği ise Hatay’ın Odabaşı Mahallesi’nde ikinci çadırkentin kurulumunu yapıyor.

ANKA Selen Ajansı’na konuşan AHBAP Derneği Umumi Heyet üyesi Yasin Meydaneri, “Hatay’dahi AFAD ile koordineli şekilde bir çadırkentimizi tamamladık. AFAD’a 450 çerge tasdik ettik. Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’yla de beraber yavru parkı, eş güdüm çadırları kurduk” dedi.

Elektriklerin kesilmesi halinde sakınım adına elektrik üreteci dahi bulundurduklarını belirten Meydaneri, “Bireysel namına dışarıya üstelik kâm var. Çünkü hayvanı olan var, yaşlısı olan var, evini tasarruf etmek istemeyen vatandaşlarımız var. Onlar amacıyla da bireysel otağ dağıtımı yapıyoruz. Anlaşılan tıpkı listeye bakarak arıyoruz; sıraya bakarak, teyitli tıpkı şekilde. Çadırlarını hem dışarıya teslim ediyoruz hem da AFAD ile bu arada buraya yerleştiriyoruz” diyerek şunları söyledi:

“AHBAP GÖMLEĞİNİ GİYMEK HADDINDEN FAZLA BALABAN ETKI BİZDE”

“Gerçekte bu farkı biz, bunda değil, bundan eski afetlerde da yarattık. Elazığ’birlikte olsun, Giresun’daki baskın felaketinde olsun, Marmaris yangınlarında olsun… Tığ, haddinden fazla acul koordineli olabiliyoruz. AHBAP içerisinde ‘kalifiye gönüllü’ diye niteleyerek bir fehva var, yıllar içerisinde AHBAP’ta fahri olup güçlük sahibi olan. Zira bu AHBAP gömleğini asmak çokça balaban taki bizde. Biz birlikte bu AHBAP gömleğini kimseye vermiyoruz. İlk dakikadan itibaren çabuk koordine, hızlı hareket… Bu üstelik çevrece görülüyor ve takdir alıyoruz.

“HEP AFETLERDE BULUNDUM, BURAYI ANLATABİLECEĞİM BİR KELİME BİLE YOK”

İlk dönem buraya geldim. Araçlarla vukuf ettik. ‘Ne ergin ne bitmiş’ diye bir dolay inceleme yaptık. Gördük kim çok balaban benzeri deprem var. Sonrasında birlikte Maraş olsun, Gaziantep olsun İskenderun olsun, anlaşılan yerlerde depolar kurduk, anında depoları organize ettik. Arkadaşlarımız orada faal çalışıyorlar. Çadırkent adına de Hatay’dahi başladık. Şu an aynı konteynerimiz Maraş’ta kuruluyor. İhtiyaca göre sonrasında bitmeme edecek. Hep afetlerde bulundum. Elazığ’de enkaz gördüm, İzmir’birlikte üstelik amma burayı anlatabileceğim bire bir söz üstelik namevcut yani.”

“ARZ ŞIŞMAN İHTİYAÇ ÇADIR”

Sarsıntı bölgesinde çadır ihtiyacının hala devam ettiğini belirten Meydaneri, “Biz, akşama kadar burayla uğraşıyoruz. Akşam Ezanı bile aracı olmayan vatandaşlara, çadır yükleyip sabaha büyüklüğünde üstelik onları dağıtıyoruz. Yani 24 saat vardiyalı şekilde gönüllülerimiz çalışıyorlar. Dediğim kabil; genişlik şişman ihtiyaç, otağ ihtiyacı. Tığ hoppadak çadır götürmüyoruz, yanına oyuncak birlikte koyuyoruz, gıda koyuyoruz. Hoppadak sıska keçe değil… Yanı Sıra oyuncak makine versek da oradaki çocuk mutlu oluyor. Vatandaş bizden çadır rica ediyor ama onu söyleyemiyor ihtimal, çekiniyor. O yüzden onu dahi yanına koyuyoruz, veriyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: