Ağrı’da Mesleki ve Ustalık Küçük Asya Lisesi öğrencileri günde 7 bin savuşturmak üretiyor

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesi’nde fırında paketlemek üretmeyi öğrenen öğrenciler, mesleği öğrenmenin beraberinde kazandıkları parayla ocak ekonomilerine yardım sağlıyor.

Lisenin Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü bünyesinde benzeri müddet önce kurulan sınai atlatmak üretim tesisinde öğretmenlerin koordinesinde öğrencilere savsaklamak pişirilmesi öğretiliyor.

Tesiste günlük 7 bin savuşturmak, poğaça ve simitler, pansiyonlarda küsurat ve taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilere veriliyor.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Hasan Kökrek, AA muhabirine, atlatmak fırınının Milli Terbiye Bakanlığının 81 ilde hayata geçirmeyi planladığı proje kapsamında yapıldığını aktardı.

Fırını kurup üretime başladıklarını tamlayan Kökrek, şunları kaydetti:

“Atlatmak fırınımızın bulunduğu okulda aynı zamanda taşımalı öğrencilerimiz üzere aşındırmak yapılıyor. Anne amacımız öğrencilerimizin üreterek hem para kazanması hem da mezun olduğunda ferah aynı meslek elde etmiş olmasıdır. Bu öğrencilerimiz çıkışlı olduklarında aldıkları icazetname teknisyenlik hesabına geçmektedir. Bu diplomayla hisse senedi yeri üstelik açabilmektedirler. Öğrencilerimiz bu üretimi gerçekleştirirken ayrımsız zamanda minimal ücretin arz bir iki üçte tıpkısı oranında ecir kazanıyorlar. Bu şekilde karı ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.”

Kökrek, ihtiyaca göre değme sabık çevrim üretim kapasitesini artıracaklarını anlatarak, “Günlük 2 takım şeklinde çalışırsak üretim kapasitesi 50 bin ekmektir. Şu zaman günce 7 bin atlatmak üretiyoruz. Ant içerisinde günlük 50 bin ekmek ortaya koymak üzere kapasitemizi hızlıca artırıyoruz. Bu hedefe çokça mümasil benzeri zamanda ulaşacağımıza inanıyoruz. Öğrencilerimiz üreterek bu okullardan çıkışlı oluyorlar ve bire bir zamanda üretim kültürünü bile nail oluyorlar.” diye niteleyerek konuştu.

Beyaz önlüklerini giyinerek ekmek fail 10. dershane öğrencisi Başak Yelkovan, savuşturmak ve özge unlu mamulleri üretmeyi öğrendiklerini söyledi.

Share: