2023 yılı bütçe görüşmelerinde akıbet dönüş

YANLIŞSIZ Öğür Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Sene sonuna büyüklüğünde 500 bine andıran kontratlı personelin kadroya geçirilmesine ve EYT’li kardeşlerimizin durumlarının yasayla düzenlenmesine bütün beraber tanık olacağız.” dedi.

Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulunda 2023 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde DÜRÜST Öğür Grubu hesabına meze aldı.

3600 katma semptom düzenlemesinin karı ayında yürürlüğe gireceğini anımsatan Akbaşoğlu, dubara, kandırmaca, dalavere, bühtan üstüne kurulmuş, takanak ve illüzyon siyaseti değil doğruluk ve üs üzerine yapı edilmiş ilkeli siyaset yürüttüklerini söyledi.

Asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkardıklarını hatırlatan Akbaşoğlu, memur ve emeklilerin alım gücünü artıracak düzenlemelerin birlikte yapılacağını dile getirdi.

Akbaşoğlu, “15 bölüm sonraları hepsine tanık olacağız. Yıl sonuna kadar 500 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ve EYT’li kardeşlerimizin durumlarının yasayla düzenlenmesine bütün beraber tanık olacağız.” diyerek konuştu.

Türkiye’nin ve milletin lehine olan rastgele şeyi hayata geçirme, Türkiye’yi etkili ve müreffeh kılmanın derdinde olduklarını söyleyen Akbaşoğlu, “Aşk ile koşan yorulmaz. Bu nedenle ‘aktif birey kıvrak şevket’ diyoruz. AK Fırka yerine ülkemizde, bölgemizde ve tamam dünyada barışın, adaletin ve refahın tecellisi üzere çalıştık, çabaladık. Bu konuda ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı zarfında politikalarımızın temeline insanı aldık.” değerlendirmesini yaptı.

Akbaşoğlu, vatandaşların özgürlüğü, refahı, huzur ve mutluluğu amacıyla bir sekans değişikliyle sessiz devrimleri gerçekleştirdiklerini anlattı.

Türkiye’bile 2002’birlikte bölünmüş posta ağının 6 bin kilometre olduğunu anımsatan Akbaşoğlu, bunu 20 yılda 29 bin kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

Havalimanı sayısını 26’dan 57’ye; 276 olan baraj sayısını 950’ye çıkardıklarını belirten Akbaşoğlu, “Tarihimizin bildirme şişman kalkınma hamlelerinin bakım ve eserlerle buluşturulduğu 20 almanak koskocaman tıpkısı geçmişimiz var. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı.” dedi.

“Vasilik düzenini tarihin yararsız sepetine attık”

Vasilik odaklarıyla yavaş ve dirimsel mücadeleler ortaya koyduklarını anlatan Akbaşoğlu, “Muhtıra ve çarpış teşebbüslerini, 15 Temmuz darbe girişimini, arsıulusal vesayet odaklarının gelişigüzel tür gözdağı ve operasyonlarını, konuşu saldırılarını, yıldırı saldırılarını, sarsılmaz benzeri iradeyle karşıladık ve vesayet düzenini tarihin yararsız sepetine hep beraber attık. İrademizi içeridekiler bile dışarıdakiler dahi teyit alamadı ve asla alamayacak.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne “ucube” diyen altılı masanın, “güçlendirilmiş saylav sistem” adı altında ucube ötesi aynı sistemi dayatmaya çalıştığını dile getiren

Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

“Yüzdelik 50+1 ile direkt budun eliyle seçilen cumhurbaşkanının üzerinde çoklu vesayet sistemini öneriyorlar, mebde vesayetçi konumuna üstelik altılı ganyan masayı koyuyorlar. Yürütmeyi koşa başlı ağıl getiriyorlar; tıpkısı reisicumhur, benzeri da partili başvekil. Hani yürütmenin başı partili olmamalıydı? Kişi içinizde paradoks ortaya koyuyorsunuz. Benzeri zamanda aracısız aynı kereliğine bölüt hesap vermeyecek bire bir cumhurbaşkanını 7 yıllığına halk yoluyla seçtiriyorsunuz. Yüzdelik 50+1 ile seçiliyor, yürütmenin başı oluyor, parlamentoyu bozma yetkisi getiriyorsunuz fakat yüzde 20-25’le başbakanın emri altına sokmaya çalışıyorsunuz. Bu, eşyanın tabiatına marjinal, bu gömleğin evvel düğmesini filhakika kusurlu iliklemek gelmek.”

“Milletimiz alayınızı hezimete uğratacak”

Her yıl bütçe görüşmelerinde kendilerine “Bu sene gidiyorsunuz.” diyenler olduğunu tabir eden Akbaşoğlu, “2023 bütçesini birlikte biz getirdik, inşallah gelecek 5 yılın bütçesini birlikte SELIM Parti yerine tığ yapacağız. 2028 için boş hayallerinizi şimdiden kurmaya başlayabilirsiniz.” dedi.

CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ecnebi müşavir kadrosunu eleştiren Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

” Buckingham Sarayı’na, Versay Sarayı’na, Beyaz Saray’a müşavirlik yapanları böylecene size bile danışman adına atamışlar. Muhtemelen, yabancı sarayların bendesi almak amacıyla çırpınıp duruyormuşsunuz. Meğerse onun amacıyla ‘tek kayırıcı, biricik koca’, ‘saray, saray’ diye bağırıp çağırıyormuşsunuz. İthal danışmanlarınızla muradınıza ereceğini zannediyorsunuz ama pisi pisine. Altılı masa olarak ne saraydan medet umarsanız umun, milletimiz arkanızdaki saraylarla birlikte alayınızı hezimete uğratacak ve yenileceksiniz.”

Share: